Kasvun Taian blogi

Lämpimästi tervetuloa blogiini. Blogissani kirjoitan hyvinvoivasta vanhemmuudesta, pienen lapsen unesta, satuhieronnasta ja mindfulnessista.

Tilaus
Bloglovin’
RSS-syöte
Sähköposti
heli@kasvuntaika.fi
Facebook
kasvuntaika
Instagram
kasvuntaika
Twitter
@KasvunTaika

Aiheita

Kasvun Taian blogi

Kasvun Taika järjestää vanhempia voimaannuttavia palveluja. Palvelujen tavoitteena on tuottaa hyvinvointia vanhemmuuteen sekä iloa ja läsnäoloa lapsen ja aikuisen väliseen suhteeseen.

1.11.2014
Jaa kavereille:

Aarrekartta

Aarrekartta on luova, hauska ja konkreettinen tapa saada unelmat todeksi. Aarrekartan avulla selkeytämme, mitä haluamme elämältämme ja mitkä asiat ovat meille tärkeitä ja arvokkaita.

Aarrekartta on mielen muutosvalmennusta. Aarrekartan avulla voi hahmottaa itselle tärkeitä asioita, unelmia. Kun unelma on selkeänä ja kirkkaana päässä, sitä kohti on helpompi mennä.

Aarrekartta perustuu ajatukseen, että se, mihin uskomme ja mitä tavoittelemme, toteutuu. Aarrekartan avulla meidän on mahdollista oppia, kuinka saamme sekä tietoisen mielemme että alitajuntamme työskentelemään saman asian hyväksi. Mitään aivan yksiselitteistä selitystä siihen, miksi aarrekartta toimii, ei ole. Kyse ei ole taikuudesta, vaan aarrekartan vaikuttavuuden salaisuus on siinä, että se valmistaa tekijänsä henkisesti muutokseen ja tekee avoimemmaksi ratkaisujen löytämiselle sekä rohkeammaksi toteuttamaan ne.

Aarrekarttakurssi sisältää johdannon aarrekartasta toimivana välineenä. Rentoutumisen ja visualisoinnin avulla teemme tietoisen matkan itseemme, mikä auttaa selkeyttämään unelmia. Tämän jälkeen pääset rakentamaan itsellesi henkilökohtaisen visuaalisen aarrekartan, joka konkretisoi unelmasi.

10.10.2014
Jaa kavereille:

Unikouluohjaukset

Vauvoilla ja pienillä lapsilla saattaa olla monenlaisia unipulmia. Lapsella voi olla vaikeuksia nukahtaa, yövalvomista, jatkuvaa yöheräilyä. Unipulmat ovat rankkoja vanhemmille. Lapsen unen määrä on yhteydessä vanhempien jaksamiseen. Väsymys on ikävää, suorastaan kiduttavaa. Kun yöt täyttyvät lapsen itkusta ja nukkuminen on taistelua, monilta vanhemmilta loppuvat keinot kesken.

Pienen lapsen uneen pystyy vaikuttamaan, monesti aika pienillä ja yksinkertaisilla keinoilla. Teen yritykseni kautta unikouluohjauksia, joissa kerron lapsen unirytmin kehittymisestä, uneen vaikuttavista asioista ja annan vinkkejä, miten kunkin perheen kohdalla lapsen uneen voisi vaikuttaa. Unikouluohjauksen aikana käydään läpi lapsen päivärytmi, iltarutiinit ja yön kulku. Teemme unisuunnitelman, joka räätälöidään kunkin perheen tarpeita ja ajatuksia vastaavaksi. Vanhemmat toteuttavat unikoulun ohjeiden mukaan ja minä toimin tsempparina prosessin ajan. Varsinaisen unikoulun voi pitää yli puolivuotiaalle lapselle, mutta univinkeistä on hyötyä jo ennen kuin vauva täyttää puoli vuotta. Uniongelmia voi myös ennaltaehkäistä.

Minulle on itselläni laaja kokemus unikouluohjauksista. Minulla on ollut kaksi tiheästi heräilevää lasta, ja molemmille heistä on pidetty lempeä unikoulu. Työssäni neuvolan perhetyöntekijänä kohtasin satoja perheitä uniasioiden tiimoilta ja suurimmalla osalla uniasiat ratkesivat 1‒2 kotikäynnin jälkeen. Käymieni koulutusten myötä olen oppinut paljon uniasioista ja osaan kertoa myös siitä, miten uniongelma voidaan ennaltaehkäistä. Unikouluja on olemassa monenlaisia tassuttelusta pistäytymiseen ja Pantleyn pehmeästä matkasta höyhensaarille Gordonin lempeään unikouluun perhepedissä. Takuulla jokaisen perheen ajatuksiin löytyy jokin sopiva malli — silloin kun perhe on itse valmis siihen.

Unikoulupakettiin kuuluu kotikäynti, kaksi seurantapuhelua ja sähköpostituki unikouluprosessin ajan. Tarvittaessa voidaan sopia lisäkotikäyntejä.

Unikouluohjauksen aikana tehdään unisuunnitelma ja perheet saavat sähköpostitse kirjalliset ohjeet unikoulun toteuttamiseen.

Lisäksi kauttani voi tilata uniluentoja sekä lapsiperheille että kasvatus-, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

3.10.2014
Jaa kavereille:

Vauvahieronta

Vauvahieronta on ihana ja luonnollinen tapa välittää vauvalle elintärkeää tunneravintoa ja rakkautta. Vauvahieronnalla voidaan hoitaa myös turvallisesti ja tehokkaasti vauvojen vatsavaivoja ja koliikkia.

Vauvahieronnassa tärkeintä on vuorovaikutus. Siinä ei hierota lihaksia, vaan aktivoidaan sivelyllä ihon hermopäätteitä. Ihokosketus ja vuorovaikutus myös opettavat vauvaa. Vauva oppii esimerkiksi sen, mihin käsi ja jalka loppuvat. Tämä helpottaa motoriikan kehittymistä. Ihokosketus myös laskee vauvan stressihormonitasoa, hän rauhoittuu ja keskittyy.

Monissa itämaisissa ja afrikkalaisissa kulttuureissa vauvoja hierotaan päivittäin. Näiden kansojen mielestä vauvahieronta on luonnollinen ja olennainen osa vauvan hoitoa. Heillä on sukupolvien myötä säilynyt vaistoon perustuva tieto vanhemman ja lapsen välisen läheisyyden ja kosketuksen tärkeydestä.

Vauvahieronnasta on hyötyä sekä vauvalle että vanhemmalle. Monet vauvat, jotka ovat saaneet vauvahierontaa nukkuvat yönsä rauhallisemmin, vauvojen vatsavaivat ovat helpottaneet sekä heidän turvallisuudentunteensa on lisääntynyt. Hieroessaan vauvaa myös vanhemmat rentoutuvat ja heidän varmuutensa käsitellä pienokaista lisääntyy.

Teen lokakuussa vauvahieronnan ohjauksen kotikäyntejä Korson suuralueella edulliseen tutustumishintaan. Teen vauvalle kokovartalohieronnan ja annan ohjeita hieronnan toteuttamiseksi kotona. Lisäksi voimme jutella muistakin vauvaperhearkeen kuuluvista asioista hieronnan lomassa.

28.9.2014
Jaa kavereille:

Kasvun Taika — palveluja lapsiperheille

Kasvun Taika on yritykseni nimi. Kasvun Taika perustettiin elokuussa 2014. Kasvun Taika tarjoaa palveluja lapsiperheille. Koulutuksia, kursseja ja luentoja. Tavoitteena on voimaannuttaa vanhempia ja auttaa heitä arjen pulmissa. Oli kyse sitten uniongelmista, kasvatusmenetelmistä tai itkuisen vauvan hoidosta.

Tällä hetkellä tarjolla olevia palveluita ovat kurssit vauvahieronta, aarrekartta, voimavaroja vanhemmuuteen ja myönteisiä keinoja kasvatukseen sekä kotikäynnit kasvatus- ja uniasioiden tiimoilta. Lisäksi ohjaan liikuntaleikkitunteja kahdelle eri taholle, Rekolan Raikkaaseen ja Vipeltävään Siiliin. Jatkossa tarjontaan tulevat myös koulutukset (esim. liikuntakasvatukseen ja lasten uniasioihin liittyen) sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille, ratkaisukeskeinen valmentaminen, satuhierontaryhmät ja toimiva perhe -koulutukset.

Yrittäjä Kasvun Taian takana olen minä, Heli Mäkelä. Olen 40-vuotias kahden kouluikäisen lapsen äiti, yhden miehen vaimo ja sosiaali- ja terveysalan ammattilainen. Olen koulutukseltani sosionomi ja toimintaterapeutti. Työkokemusta minulla on päiväkodeista lastentarhanopettajana ja erityislastentarhanopettajana. Viimeiset 6½ vuotta tein töitä neuvolan perhetyöntekijänä ennaltaehkäisevän lastensuojelun parissa. Tein myös merkittävän uran kotiäitinä, lähes 5 vuotta olin kotona lasteni kanssa ja ne vuodet opettivat minulle valtavasti asioita. Olen ohjannut erilaisia lasten liikuntaryhmiä vuodesta 1993, ja näitä ryhmäohjauksia tein myös kotiäitivuosieni ajan.

Äitinä olen ollut välillä äärimmäisen väsynyt, turhautunut, ärsyyntynyt ja joskus myös ihan pihalla kaikesta. Tunnen lapsiperheen arjen myös omien kokemusteni kautta. Molemmat lapseni ovat olleet huonoja nukkumaan, meillä ei ole ollut verkostoja lähialueella ja olemme joutuneet miehen kanssa välillä venymään ja paukkumaan ihan voimien äärirajoille. Tunnen myös lapsiperhearjen toisenlaisen puolen. Kun niitä ilonpilkahduksia on ja kun vuorovaikutus toimii ja itse on jaksava ja osaa löytää ne oikeat sanat oikeisiin tilanteisiin. Ne ovat vanhemmuuden tähtihetkiä. Niitä toivon jokaisen vanhemman löytävän palveluitteni kautta.

Nautin työstäni lapsiperheiden parissa. Ilolla kohtaan asiakkaita ryhmissäni, luennoilla ja kursseillani. Toivottavasti tullaan tutuksi jossain merkeissä!

Yritykselläni on myös fb-sivut. Minut tavoitat meilistä heli (at) kasvuntaika.fi.

ps. kirjoitan myös Taikasaappaat-blogia, joka on blogi minun arjestani yrittäjänä. Blogissa vilahtaa aika ajoin myös kotimme sisustusta, kirppislöytöjä, käsitöitä ja ajatuksiani lukemistani kirjoista ja käymistäni kursseista.