Olen Heli, 42-vuotias kahden kouluikäisen lapsen äiti. Koulutukseltani olen sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja, mindfulness-ohjaaja ja Lasten Tunnetaito -ohjaaja. Lisäksi olen perheliikunnan, lasten liikunnan ja vauvavoikan ohjaaja, vauva- ja taaperosirkuksen ohjaaja, vauva- ja satuhieronnan ohjaaja, aarrekarttaohjaaja, depressiokouluohjaaja ja Vahvuutta vanhemmuuteen -perheryhmien ohjaaja. Olen käynyt myös lukuisia luovan tanssin, tanssiterapian ja yhteisötanssin opintoja, kuten myös taidekasvatukseen liittyviä opintoja. Minua kiehtoo luovuus ja taiteidenvälisyys.

Olen työskennellyt lapsiperheiden parissa vuodesta 1993 alkaen. Työkokemusta minulla on päiväkodeista lastentarhanopettajana ja erityislastentarhanopettajana, lasten liikuntaryhmien ohjaajana toimimisesta ja ennaltaehkäisevän perhetyön parista neuvolan perhetyöntekijänä. Neuvolan perhetyöntekijänä minulla oli upea mahdollisuus tukea pikkulapsiperheitä erilaisissa arjen pulmatilanteissa. Samanlaista voimannuttavaa ja vanhemmuutta tukevaa työtä jatkan nytkin.

Olen suorittanut vuoden pituisen koulutuksen Vauva-ajan vuorovaikutushäiriöt ja niiden hoito sekä puolen vuoden koulutuksen Raskauden, synnytyksen ja varhaisen lapsivuodeajan vuorovaikutusriskit ja niiden hoito. Lisäksi olen käynyt koulutusta vauvan uniasioista ja suorittanut varhaisen vuorovaikutussuhteen tukemisen menetelmäkoulutukset Hoivaa ja leiki sekä Vuorovaikutuskylpy.

Kouluttaudun jatkuvasti lisää. Luen paljon kirjoja, käyn luennoilla ja työpajoissa. Olen suorittanut NLP:n perusteiden verkkokurssin.

Omat lapseni ovat toimineet minulle elämäni suurimpina opettajina. Heidän kanssaan olen päässyt käytännössä kokeilemaan lempeitä unikoulumenetelmiä, olen saanut käyttää kaikki kasvattajan taitoni itku-potku-raivareiden äärellä ja päässyt kokemaan valtavan hienoja ja myös valtavan väsyttäviä hetkiä. Lapseni ovat kasvattaneet minua paljon. He ovat tehneet minusta kärsivällisemmän ihmisen.

Ajatus omasta yrityksestä aktivoitui tammikuussa 2014. Koin, etten pysty tekemään työtä neuvolan perhetyöntekijänä enää niin hyvin kuin haluaisin. Kuntasektorin paineet käyntimäärien lisäämisestä ajoivat miettimään työn laadukkuutta. Lisäksi haluan yritystoiminnallani saada mahdollisuuden olla kotona lasten lähtiessä kouluun ja myös olla iltapäivisin mahdollisimman paljon kotona. Haluan tehdä töitä sen verran vähän, että pysyn itse jaksavana ja energiatasoni hyvänä. Näin pystyn antamaan myös asiakkailleni enemmän. Muutama vuosi sitten sain idean lapsiperheiden hyvinvointikeskuksesta. Yritystoiminnallani haluan toteuttaa näitä hyvinvointia tukevia palveluja siellä missä lapsiperheetkin ovat – omassa kodissa, perhekerhoissa ja muissa lapsiperhepaikoissa. Kasvun Taika perustettiin elokuussa 2014.

Haluan järjestää laadukkaita ja voimaannuttavia palveluita, suurella sydämellä ja iloisella mielellä.

Lisälukemista