Tuntuuko, että kasvatuskeinot ovat vähissä ja arjen kiireet ja haasteet vievät mehut? Haluatko rauhallisemman ja positiivisemman perhe-elämän?

Jos olet kyllästynyt jatkuvasti käskemään lastasi ilman että hän kuuntelee sinua, et halua enää huutaa lapsellesi etkä halua tuntea itseäsi huonoksi vanhemmaksi, tässä on ratkaisu juuri sinulle!

Myönteisiä keinoja kasvatukseen -verkkovalmennus on suunnattu sinulle, joka haluat oppia myönteisiä ja lapsen tunnetaitoja ja itsetuntoa tukevia kasvatusmenetelmiä. Valmennuksen myötä tulet sellaiseksi vanhemmaksi kuin haluatkin: rauhalliseksi, tasapainoiseksi, lempeäksi ja keskustelevaksi.

Ei enää lapselle jankuttamista, tiuskimista ja huutamista, epävarmuutta lapsen kiukkuraivareiden äärellä vaan rakentavia, uusimpaan tutkimustietoon perustuvia lapsen tasapainoista kehitystä tukevia toimintatapoja. Kukapa ei haluaisi, että lapsesta kasvaa hyvän itsetunnon omaava, keskusteleva, tasapainoinen ja tunnetaitoinen nuori ja aikuinen.

lapsi ja isä

Vanhemmuus ei aina ole helppoa. Harva meistä osaa pelkän maalaisjärjen avulla toimia tunnetaitoisena ja myönteisiä kasvatuskeinoja käyttävänä vanhempana, sillä selkärangastamme puskevat toimintamallit uhkailuun, rankaisemiseen ja lapsen tunteiden väheksymiseen ovat niin vahvat.

Moni vanhempi haluaa toimia eri tavoin kuin omat vanhemmat ovat toimineet. Se kasvatustapa, mikä on ollut käytössä tämän päivän vanhempien lapsuudessa, on sisältänyt usein häpäisemistä, lapsen karaisemista, rangaistuksia, uhkailua, tottelemisen vaatimista, kiristämistä ja tunteiden sivuuttamista.

Tämän päivän kasvatuksessa korostuvat myönteiset kasvatuskeinot ja lapsen tunnetaitojen tukeminen. Korostetaan lapsen sisäisen motivaation tukemista, tunteiden nimeämistä ja tunteiden säätelykeinojen opettamista, empatiaa ja myötätuntoista suhtautumista lapseen. Mutta miten olla myönteinen ja tunnetaitoinen kasvattaja, kun omasta lapsuudesta tulevat toimintamallit eivät siihen ohjaa?

Olen kehittänyt Myönteisiä keinoja kasvatukseen -verkkovalmennuksen, jotta sinä saisit uusimpaan tutkimustietoon perustuvia ja konkreettisia keinoja lapsen tunnetaitojen ja itsetunnon vahvistamiseen. Kun viet kurssin keinoja ja vanhemmuustaitoja arkeesi, koko perheenne hyvinvointi ja kodin ilmapiiri paranee. Lapsesi oppii tunne- ja vuorovaikutustaitoja elämää varten.

äiti, lapsi ja kamera

Myönteisiä keinoja kasvatukseen -verkkovalmennuksessa kiinnitämme huomiota positiiviseen, rakentavaan vuorovaikutukseen ja myönteisiin kasvatusmenetelmiin.

Jos tunnistat itsesi näistä, tämä verkkovalmennus on juuri sinua varten:

Mitä kaikkea hyvää sinä saat Myönteisiä keinoja kasvatukseen -verkkovalmennuksesta?

Tämä valmennus ei ole aivan kaikille. Sinun ei kannata osallistua, jos olet yksi niistä

Jos taas tunnistat itsesi seuraavista, valmennus palvelee sinua erinomaisesti:

Ilmoittaudu odotuslistalle – valmennus on seuraavan kerran myynnissä keväällä 2023

Voit ilmoittautua Myönteisiä keinoja kasvatukseen -verkkovalmennuksen odotuslistalle. Se ei sido sinua mihinkään.

Tietosi ovat turvassa. Lue rekisteriseloste. Huom! Jos sinulla on Gmail, se ei aina näytä yrityssähköpostista lähetettyjä viestejä. Katso myös tarjoukset, mainokset ja roskapostikansiot. Jos tilaus ei onnistu kännykällä, liity tilaajaksi tietokoneella. Voit erota milloin tahansa sähköpostilistalta.

Mitä tyytyväiset asiakkaat sanovat tästä valmennuksesta?

Upeasti koostettu, paljon infoa sisältänyt kurssi. Ihana altistaa itsensä omien toimintatapojen peilaamiselle ja löytää niitä uusia, toimivampia! Hyöty on välitön.

Parasta valmennuksessa oli sen käytännönläheisyys, ratkaisukeskeisyys ja empaattinen, ymmärtävä ote kasvatuksen kulmakivissä. Valmennuksesta sain uusia keinoja ja ihan käytännön vinkkejä, miten kohdata lapsen erilaisia tunteita ja auttaa lasta niiden läpi. Kunkin valmennusjakson sisällä  pohdittavaksi laaditut kysymykset auttoivat jäsentämään ja tiedostamaan omia ajatuksia. Pidin kunkin valmennusjakson äänitteistä, joissa tiivistyi viikon teemat ja mindfulness-äänitteet olivat kiva lisä.

Tykkäsin paljon siitä, että esittelit keinoja myönteiseen vanhemmuuteen MUTTA myös annoit faktoja siitä, mitä ns. väärät keinot aiheuttavat. Rehellisesti ja suoraan. Perustelit, annoit faktoja, mutta myös paljon armollisuutta ja ymmärrystä. Kurssi sai aikaan turvallisen tunteiden vuoristoradan!

Saat kaiken tämän valmennuksen aikana:

Verkkovalmennus kestää neljä viikkoa. Saat torstaisin 6.10.‒27.10. linkin valmennussivustolle, josta saat luettavaksi ja kuunneltavaksi viikkomateriaalit. Viikkomateriaaleissa on sekä kirjallista materiaalia että äänitteitä ja muutos- ja toimintatehtäviä, joiden avulla sovellat valmennusviikon teemaa omaan perhearkeesi.

Kaikki materiaalit ovat helposti tulostettavissa ja äänitteet ladattavissa omalle koneelle. Aineiston läpikäynti vie noin puoli tuntia viikossa, ja lisäksi saatavilla on bonusmateriaaleja niille, joilla on enemmän aikaa valmennuksen läpikäymiseen.

Valmennuksen jälkeen olet tosi paljon lähempänä niitä toiveita, mitä sinulla on perhe-elämästä, vanhemmuudesta ja omasta toiminnastasi.

Valmennusviikkojen teemat:

Viikko 1: Keskity vahvuuksiin
Opit suuntaamaan katseesi hyvään ja lapsen ja koko perheen vahvuuksiin. Saat keinoja positiivisuuden vaalimiseen perhe-elämässä.
Viikko 2: Kommunikoi rakentavasti
Opit miten kommunikoida lempeästi ja empaattisesti ilman että sinun tarvitsee huutaa tai jankuttaa lapsellesi. Opit kannustavan kasvatuksen periaatteet.
Viikko 3: Ymmärrä lapsen tunteita ja pysy itse rauhallisena
Saat keinoja lapsen tunteiden (esim. kiukku, suru, pelko) kohtaamiseen. Löydät keinoja pysyä itse rauhallisena haastavissa tilanteissa lapsen kanssa.
Viikko 4: Huomioi itsesi ja omat tarpeesi vanhempana
Parannat itsetuntemustasi vanhempana. Paremman itsetuntemuksen kautta myös omat vanhemmuustaitosi paranevat. Opit arvostamaan itseäsi vanhempana ja olemaan itsellesi armollinen ja myötätuntoinen.

Kun ilmoittaudut mukaan Myönteisiä keinoja kasvatukseen -verkkovalmennukseen, saat:

Kurssin bonuksena saat:

Lisää palautteita

Jos kuulet itsesi taivastelevan ääneen miten se oma lapsi on taas ollut niin hankala, tässä olisi erinomainen setti luettavaksi! Takuuvarmasti keinoja tilanteen ratkaisemiseksi on!

Tämä oli elämänmakuinen, rehellisesti ohjattu kurssi. Kysymyksilläsi sait aikaan pohdintoja itseni kanssa omasta vanhemmuudestani, toisinaan myös pieniä pistoja sydämeen. Millainen vanhempi minä olenkaan, millainen on riittävän hyvä, miten minusta tuli juuri tällainen äiti? Pidin erityisesti mindfulnessin linkittämisestä arkeen ja vanhemmuuteen. Tuot sen esille niin helposti lähestyttävänä arjen keinona. Kas nyt on näin. Kaikkeen ei tarvitse heti reagoida, antaa puuskan mennä ohi. Hienoja keinoja elämän ihmettelemiseen!

Hieno kurssi ja materiaalit. Sain paljon hyvää ajateltavaa niin kasvatukseen kuin parisuhteeseen ja omaan henkiseen kasvuun. Paljon sisäistettävää tarttui mukaan.

Mie kyllä oon huomannu, miten tää positiivinen kasvatus jo nyt on vaikuttanu miun ja lasten väleihin. Ja myönteinen ajattelu antaa pelimerkkejä miulle itselleni. Tosi hyödyllinen kurssi, kiitos! Paljon oon jo aiemmin lukenu kasvatuskirjallisuutta, mutta pieniin paloihin jaettuna ja viikon treenin avulla tulee paremmin käyttöön.

Valmennus on seuraavan kerran myynnissä keväällä 2023.

Heli ja omenapuu

Hei, olen Heli Mäkelä. Olen yrittäjä ja kahden pojan äiti. Koulutukseltani olen sosionomi, toimintaterapeutti, ratkaisukeskeinen valmentaja/coach, mindfulness-ohjaaja ja Lasten Tunnetaito -ohjaaja. Lisäksi olen käynyt Toimiva perhe -ohjaajakoulutuksen ja sitä kautta oppinut esimerkiksi minä-viestien käyttöä ja aktiivista kuuntelua. Olen työskennellyt lapsiperheiden parissa koko työurani ajan esimerkiksi lastentarhanopettajana, erityislastentarhanopettajana, neuvolan perhetyöntekijänä ja nyt yrittäjänä tukien perheitä kohti hyvinvoivaa, läsnäolevaa ja myönteistä vanhemmuutta. Verkkovalmennuksissani on ollut tähän mennessä mukana yli 1 800 osallistujaa.

Oma vanhemmuus on opettanut minulle kaikkein eniten kasvatuksesta ja lasten kanssa olemisesta. Haasteet omien lasten kanssa ovat myös vieneet minua kohti lisäkoulutuksia hakemaan uutta ymmärrystä esimerkiksi lapsen tunnetaitojen tukemiseen ja omien rauhoittumiskeinojen löytämiseen.

Vanhemmuus ei ole aina helppoa, ja olen välillä itsekin kompuroinut oman vanhemmuuteni kanssa. En usko vanhemmuudessa kikkoihin, joita kaivetaan esiin tarpeen tulleen, vaan lämpimään ja hyvään vuorovaikutussuhteeseen, yhteyteen ja lapsen empaattiseen kohtaamiseen ja tunnetaitojen tukemiseen – kun nämä taidot ovat hallussa, vanhempi pärjää sekä taaperon että teini-ikäisen lapsen kanssa. Samat keinot pätevät pitkälti myös parisuhteessa ja ylipäänsä ihmissuhteissa niin työpaikoilla kuin tuttavapiirissäkin. Kehitin Myönteisiä keinoja kasvatukseen -kurssin alun perin luentokurssiksi, ja nyt tämä hyvää palautetta saanut kurssi on tarjolla verkkovalmennuksena.

Jos sinulla on jotain kysyttävää, vastaan mielelläni kysymyksiisi. Ota yhteyttä: heli@kasvuntaika.fi.

Nähdään valmennuksessa!