Kasvun Taian blogi

Aiheita

24.11.2014
Jaa kavereille:

Sanna Tuovinen: Satuhieronta

Ennakkotilasin Satuhieronta-kirjan, ja se tuli meille muutama päivä sitten. Heti selasin kirjan läpi ja totesin, että kirja on ihana. Lumoava. Kuvat ovat kauniita, kirjassa on ihana fiilis. Kirjassa on sekä teoriatietoa että paljon satuhierontoja.

Satuhieronta on satujen yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Se on rentoutumista ja rauhoittumista, läsnäoloa ilon ja leikin kautta. Satuhieronta luo aitoja yhdessäolon hetkiä ja auttaa aikuistakin rentoutumaan.

Lastenpsykiatri Jukka Mäkelä sanoo: Satuhieronta avaa oven kauniiseen maailmaan. Se yhdistää hienosti monia arvokkaita perinteitä: tarinankerronnan ja hieronnan, hyväksyvän läsnäolon ja rentoutumisen, kehitystieteet ja kokemuksellisen ymmärtämisen.

Kirjassa on perustietoa satuhieronnasta, helppoja satuhierontaohjeita ja niiden lisäksi tietoa kosketuksen ja läsnäolon voimasta sekä lempeitä neuvoja päivähoitoon ja lapsiperhearkeen.

Satuhieronta on lyhin tie rakkauteen. Siihen kokemukseen mitä rakkaus on.

Kaija Virho, tunnevalmentaja, Rosen-terapeutti

Itseäni viehätti se, että kirjassa huomioitiin myös aikuiset, kasvattajat. Luvussa Kosketus omaan itseen käydään läpi aitoa läsnäoloa, satuhieronnan vaikutusta aikuiseen, voimalauseita ja kiitollisuutta elämässä.

Kirjassa on myös hyviä kysymyksiä aikuisille:

On tärkeää muistaa, että sinä olet tärkeä. Sinun hyvinvointisi on tärkeää. Kun alat sallia enemmän hyviä asioita itsellesi, puhkeat kukkaan.

Pirjo Isorinne, voimavaravalmentaja

Olen lumoutunut ja ihastunut. Kirja on kertakaikkisen ihana ja toivon, että tämä kirja hankitaan jokaiseen päiväkotiin ja myös koteihin. Itse olen hieronut jo vuosia omia lapsiani ja varsinkin esikoinen rakastaa satuhierontaa. Nyt kirjan kautta sain monta uutta satua hierottavaksi. Ja paljon myös ajateltavaa.

Jakamaton huomio ei ole mitään sellaista, mitä on mukava antaa lapselle, mikäli aikaa liikenee; se on lapsen kipeä tarve.

Ross Campbell, lastenpsykiatri

Katso myös

Uutiskirjeen tilaajaksi liittymällä saa ilmaisen Taikapuu-satuhieronnan.

ps. Olen menossa joulun alla satuhieronta-ohjaajakoulutukseen ja ensi vuoden puolella olisi tarkoitus aloitella satuhierontaryhmiä lapsille ja vanhemmille.

Avainsanat: kirjat, kurssit, läsnäolo, perhe, satuhieronta, vanhemmuus, vuorovaikutus