Kasvun Taian blogi

Aiheita

28.9.2014
Jaa kavereille:

Kasvun Taika — palveluja lapsiperheille

Kasvun Taika on yritykseni nimi. Kasvun Taika perustettiin elokuussa 2014. Kasvun Taika tarjoaa palveluja lapsiperheille. Koulutuksia, kursseja ja luentoja. Tavoitteena on voimaannuttaa vanhempia ja auttaa heitä arjen pulmissa. Oli kyse sitten uniongelmista, kasvatusmenetelmistä tai itkuisen vauvan hoidosta.

Tällä hetkellä tarjolla olevia palveluita ovat kurssit vauvahieronta, voimavaroja vanhemmuuteen ja myönteisiä keinoja kasvatukseen sekä kotikäynnit kasvatus- ja uniasioiden tiimoilta. Lisäksi ohjaan liikuntaleikkitunteja kahdelle eri taholle. Jatkossa tarjontaan tulevat myös koulutukset (esim. liikuntakasvatukseen ja lasten uniasioihin liittyen) sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille, ratkaisukeskeinen valmentaminen, satuhierontaryhmät ja toimiva perhe -koulutukset.

Yrittäjä Kasvun Taian takana olen minä, Heli Mäkelä. Olen 40-vuotias kahden kouluikäisen lapsen äiti, yhden miehen vaimo ja sosiaali- ja terveysalan ammattilainen. Olen koulutukseltani sosionomi ja toimintaterapeutti. Työkokemusta minulla on päiväkodeista lastentarhanopettajana ja erityislastentarhanopettajana. Viimeiset 6½ vuotta tein töitä neuvolan perhetyöntekijänä ennaltaehkäisevän lastensuojelun parissa. Tein myös merkittävän uran kotiäitinä, lähes 5 vuotta olin kotona lasteni kanssa ja ne vuodet opettivat minulle valtavasti asioita. Olen ohjannut erilaisia lasten liikuntaryhmiä vuodesta 1993, ja näitä ryhmäohjauksia tein myös kotiäitivuosieni ajan.

Äitinä olen ollut välillä äärimmäisen väsynyt, turhautunut, ärsyyntynyt ja joskus myös ihan pihalla kaikesta. Tunnen lapsiperheen arjen myös omien kokemusteni kautta. Molemmat lapseni ovat olleet huonoja nukkumaan, meillä ei ole ollut verkostoja lähialueella ja olemme joutuneet miehen kanssa välillä venymään ja paukkumaan ihan voimien äärirajoille. Tunnen myös lapsiperhearjen toisenlaisen puolen. Kun niitä ilonpilkahduksia on ja kun vuorovaikutus toimii ja itse on jaksava ja osaa löytää ne oikeat sanat oikeisiin tilanteisiin. Ne ovat vanhemmuuden tähtihetkiä. Niitä toivon jokaisen vanhemman löytävän palveluitteni kautta.

Nautin työstäni lapsiperheiden parissa. Ilolla kohtaan asiakkaita ryhmissäni, luennoilla ja kursseillani. Toivottavasti tullaan tutuksi jossain merkeissä!

Yritykselläni on myös fb-sivut. Minut tavoitat meilistä heli (at) kasvuntaika.fi.

ps. kirjoitan myös Taikasaappaat-blogia, joka on blogi minun arjestani yrittäjänä. Blogissa vilahtaa aika ajoin myös kotimme sisustusta, kirppislöytöjä, käsitöitä ja ajatuksiani lukemistani kirjoista ja käymistäni kursseista.

Avainsanat: valmentaminen, unikoulu, vanhemmuus, kurssit