Luennot

Kiukku lapsen ja aikuisen haasteena -luennot

Kiukutellaanko teillä? Menetätkö usein hermosi lapsen kanssa? Pohditko, miten voisit tukea omaa ja lapsesi kiukun säätelyä?

Kiukku lapsen ja aikuisen haasteena -luennon aikana käsitellään lapsen kiukkua ja sitä, miten vanhemmat voivat olla lapsen tukena ja auttaa häntä näissä tilanteissa. Mikä lasta kiukuttaa? Mitä ihmisen aivoissa tapahtuu voimakkaan tunteen hetkellä? Miten minun pitäisi suhtautua lapsen kiukkuun? Millaisia tunteita lapsen kiukku herättää minussa vanhempana? Miten säilytän malttini lapsen raivotessa? Millaisia keinoja minulla on kiukun kohtaamiseen? Miten toimin raivostuneena? Mitä tehdä, kun tunteet meinaavat kiehua yli? Mitä lapselle on hyvä sanoa, kun hän raivoaa? Entä mitkä asiat on hyvä jättää sanomatta?

Teemme luennon aikana myös lyhyitä tunnetaitoharjoituksia, jotka voivat antaa vanhemmalla vinkkejä omaan rauhoittumiseen kiukkutilanteissa lapsen kanssa. Luennolla saa myös vinkkejä siihen, miten lasten itsesäätelyä ja tunteiden säätelyä voi tukea mindfulness- ja tunnetaitoharjoitusten kautta.

Luennon hintaan sisältyy luennon jälkeen sähköpostitse toimitettava pdf-tiedosto luennon pääajatuksista ja vinkkejä tunnetaitoharjoitteluun.

Yleisöltä saatua palautetta

Lämmin kiitos materiaaleista ja todella hyvästä luennosta, joka antoi paljon hyviä vinkkejä ja konkreettisia keinoja niin kiukku- kuin muihinkin arjen vuorovaikutustilanteisiin.

Iso kiitos hyvästä ja opettavaisesta luennosta.