Kurssit

Mindfulness-kurssi vanhemmille

Haluatko löytää rennomman tavan elää, olla enemmän läsnä arjessasi ja alkaa voida paremmin?

Tule mukaan mindfulness-kurssille oppimaan, kuinka voit yksinkertaisella tavalla parantaa omaa hyvinvointiasi. Kurssilla perehdytään mindfulness-menetelmään harjoitusten ja keskustelujen kautta. Kurssi tukee ja innostaa vanhempia oma-aloitteiseen harjoitteluun ja soveltamaan läsnäolon taitoja omassa arkielämässään lastensa kanssa.

Kurssi on neljän kerran kokonaisuus. Teemoja kurssilla ovat:

  1. Mitä mindfulness on? Mindfulness ja hyvinvointi. Mitä hyötyä mindfulnessista voi olla vanhemmuuteen?
  2. Mindfulness, stressi ja hankalat tunteet. Tunnetaitojen kehittäminen hankalissa tilanteissa. Oman käyttäytymisen hallinta ja järkevämmät valinnat. Automaattiohjauksesta olemisen tilaan.
  3. Mindfulness ja tunnetaidot: Myönteisten tunteiden lisääminen. Miten lisätä myönteisyyttä, tyytyväisyyttä ja iloa? Onnen eväitä lapsiperhearkeen.
  4. Myötätunto itseä kohtaan. Itseen kohdistuvan myötätunnon avaintekijöitä. Kohti lempeämpää elämää.

Mitä on mindfulness?

Mindfulness (tietoinen hyväksyvä läsnäolo) on valppautta ja taitoa elää juuri tässä hetkessä. Tietoisuustaidot johtavat harjoittajansa omien vahvuuksien ja voimavarojen äärelle. Nämä taidot lisäävät tunneälyä, luovuutta, keskittymiskykyä, stressinhallintaa, rentoutta ja mielen tasapainoa.

Palautetta aiemmilta kursseilta

Kiitos mielenkiintoisesta kurssista. Sain paljon apua omaan arkeen ja toisenlaisen näkökannan itseäni kohtaan. Opin olemaan lempeämpi ja armollisempi itseäni kohtaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti hyväksyvämpää elämää. Ps. Jään odottamaan jatkokurssia.

Paras oivallus on ollut autopilotin poiskytkentä arjessa ja läsnäolon havainnointi. Myötätuntoa itseä ja lasta kohtaan hetkessä. Tietoisen syömisen periaatteen soveltaminen käytännössä.

Kurssilla oli hyvät perusharjoitukset, lähdekirjallisuus ja linkit. Kiitos, kurssi oli juuri sitä mitä toivoin.

Kurssi laittoi ajattelemaan. Oli hyvä huomata, että jo melko pienilläkin valinnoilla ja tavoilla voi muuttaa itseään ja perheensä elämää.

Hyvä startti tiedostavammalle elämälle. Olen saanut elämästäni poistettua selkärangasta reagoinnin ja impulsiivisen käyttäytymisen lähes tyystin. Tykkäsin harjoituksista, mutta myös keskusteluista, jotka olivat sopivan rentoja.

Sain paljon vinkkejä itseni rauhoittamiseen sekä siihen kuinka saadaan autettua lasta kun hän ei saa itse tunnetta purettua. Sain hyvät eväät jatkaa eteenpäin parempana, rauhallisempana vanhempana.

Kurssi oli mielestäni todella hyvä ja ajatuksia herättävä, hyvä alku tiedostavampaan ja mielekkäämpään elämään itselle ja koko perheelle.

Lisälukemista

Kasvun Taian blogi: mindfulness
Rakkautta & Mamarkiaa